Grohotiş şi Ciucaş

Route 2,369,903 - powered by www.bikemap.net

O tura destul de grea care traverseza Muntii Grohotiş si Muntii Ciucaş. Tura se poate prelungi cu 29 km daca se tine inainte si la deal la waypoint-ul "inainte Siriu" si se traverseaza si Muntii Siriu.

Se porneste din Măneciu-Ungureni pe asfalt in coborare apoi in Homoraciu se face dreapta si se incepe drumul in urcare usoara. Urcusul se accentueaza pe masura ce se intra pe forestier. Urcarea va culmina cu push-bike pana pe platoul Muntilor Grohotis de unde se intra pe forestierul de platou. Se va cobora din munte la Bratocea unde facem dreapta intrand pe asfalt pe DN1A.Coboram o serie de serpentine extreme, iar la final facem stanga pe forestier, imediat dupa fabrica de apa Keia. Incepe forestierul in urcare spre Cabana Ciucas.

Drumul va culmina cu push-bike pe forestier de buna calitate. De la Cabana Ciucas se continua pe poteca si pe curba de nivel cu urcari si coborari pana cand coboram in forestierul care se intoarce la DN1A.

Aici facem dreapta si dupa 13 km ajungem la asfalt. De aici mai sunt inca 15 km pana in locul de unde am pornit dimineata.
Trackul contine o multime de waypoint-uri cu izvoare, adaposturi si puncte de reper. Download track GPS.

Lungime 90 km; diferenta de nivel 2650 m; inclinatie maxima 29%; inclinatie medie 6%; alt. maxima 1751 m; 5 izvoare.

Foto: Dan Mazilu, Len Corciovei, Catalinan Saptelei, Radu Savin